2016

Klippe til Langenæs 2017

Klippe til Langenæs, Langenæsparken, Århus

Kunstig klippe lavet i indfarvet beton, med indstøbte sten og byggeaffald fra området.
Klippen er lavet lige på grænsen mellem legeplads og park, og skal være et sted hvor alle kan mødes, leges og samles. Langenæsklippen er inspireret af området og dets historie med klipper og næs, samtidig med betonbyggeri og stort anlagt parkområde fra 1950´erne.

Cliff to Langenæs

Artificial cliff made of stained concrete, with cast stone and construction waste from the area. The cliff are made right on the border between playground and park, and should be a place where everyone can meet, play and gather. The Langenæsklippen is inspired by the area and its history with cliffs and næs, while concrete buildings and large landscaped grounds from the 1950s otherwisw form the place

IMG_2477

 

[ public works, works ] |

Udsmykning til Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg

Et omfattende kunstværk skal byde patienter og gæster velkommen til Nyt Hospital Bispebjerg. Kunstneren Camilla Nørgård har  vundet den store opgave med et værk, der både inddrager arkitekturen, historien, naturen og medarbejderne på hospitalet.

Man kan følge dele af processen på Instagram via  #bispeorganisme

Klik her for at se kort video om projektet

Local periodic system or Bispeorganisme is a sitespecific artwork made for a new hospital to be built at Bispebjerg. Bispebjerg is an old Hospital, build by the Danish architect Martin Nyrop from 1905-13. It is built in a pavillionstyle, with the ideas of fresh air and light, and in close connection to the outdoor garden. All as part of the treatment at that time. The old hospital is protected and will remain together with the new hospital.

The new hospital is not  build yet and it is a unique situation to be part in the process from the start, and follow the demolition,  the renovation and the building process all the way through. I have therefor asked for a studio at the old hospital, to be able to follow the process closely, to talk to the people involved and to collect materials along the way. The studio also functions as a meeting room, showroom and workshop. A big difference between the new and the old building style is the relationship between costs of materials, wages and transportation. It gave way for what the old Bispebjerg is loved for: the details, the variation, signs of time in the making, connected to the site. In the creation of the artwork I try to focus the money and time spent on the details and processing, instead of buying new materials from far away. The trees that had to go have been saved, and are now drying slowly waiting to be used. The stones found in the digging, the drill core made to make  way for new plumming, old tiles not in use ect. The sculptures made will be part of the waiting area, and you will be able to sit and rest or behave differently on them. To focus so much on the site and what is already here – is also to shift focus from the final product and the individual to the surroundings. I hope to give a sense of time, history and peace when being met by time using details, and also a connection to the outside,  where you can still see all the materials used and the direct connection to you, when your test shows you need chalk, iron and water.

The project is to be finished in 2023.
You can follow the project at #bispeorganisme

Her kan du se det oprindelige forslag som pdf:
Bispeorganisme CAMILLA NØRGÅRD – 2016 0629 endelig

Se mere på  /www.bispebjerghospital.dk/nythospital

[ public works, works ] |

Landskaber er Lappeløsninger, 2016

 

    _mg_4116

Midnatssortiment (nat-arkæologi)          

Papir, pap, brændt plastik, plastikfiberkarklud, chokoladepapir, mm 244 cm x 189 cm

_MG_4118

_MG_5837

Uden titel. 100 x 70 cm, pap på karton

_MG_5840

_mg_5849

_MG_5848

Aesop (1540-50) af Jusepe de Ribera (1588-1656) . Postkort fra samling

_MG_5842

_mg_5845

Ikke omdelte reklamer, fundet i et krat ved Harrestup å

_MG_5862

 

Flamingo med varmebehandlede plastikposer

camilla_nov_17_11

camilla_nov_17_10

Weather economy  71 cm x 56 cm

Indpakningspapir, papirdug og financial times

_MG_5815

Landskabsskabeloner                           

170cm  x 140cm, 40 år gammelt røntgenpapirs-omslag, festpapirdug med romersk mønster

_MG_5821

– Udstillingen Landskaber er lappeløsninger på Hvidovre Bibliotek, består af forskellige typer collager, fundne objekter mm. Titlen på udstillingen refererer både til collage- og patchworkmetoderne, der er anvendt, og til de landskabsmæssige motiver, hvor der er  fokus på materiale, proces og transformation af vores omgivelser. Begge er noget der langsomt – sammen med os – vokser frem af ophobninger, aflejringer, beslutninger og efterladenskaber.

 

Fotos fra udstillingen på Hvidovre Hovedbibliotek, 19.8-18.9 2016

[ works ] , , , |

Hørgården Central GenbrugsPark (2016)

flyer

Hørgården Central Genbrugspark er en del af Hørgården genbrugsstation med dertilhørende sociale aktiviteter for især børn og unge, beliggende i Hørgården på Amager. Hørgården genbrugsstation blev brændt ned, og istedet for at bygge en ny med et endnu højere hegn rundt om, besluttede man en ny og inkluderende strategi – at gøre genbrugsstationen til et mødested.

Arkitektfirmaet Platant bød ind til konkurrencen, hvor opgaven lød på at lave en plads med sten fra Københavns Kommunes overskudslager af materialer fra pladser rundt omkring i byen, der skulle inkludere noget have og et samarbejde med en 10. klasse. Pladsen er 5 x 20 meter lang, og var i forvejen belagt med fliser. I den ene ende blev anlagt have og plantet enkelte træer (røn og paradisæbletræer) med inspiration i planter på Amagerfælled. En stor del af fliserne blev udskiftet med granit- og marmorblokke, der både danner et læ, et siddearrangementet og en plads/rum. Blokkene blev valgt ud fra deres forskellighed og i dem blev der graveret et kort, så man kan se, hvor i København stenen stammer fra: Vestre Kirkegård, Københavns Rådhus, Tuborgvej, Ørestad, Sundholm, strøget osv., men også hvorfra i verden granitten/marmoren oprindeligt kommer fra: Kina, Bornholm, Norge og Italien. Blokkene består af både det råt tilhuggede materiale, granitsten fundet i jorden på pladsen, de fint slebne, og enkelte formede steler.

10. klassen hjalp til og lavede enkelte mosaiksten, som også blev lagt ned, ligesom der også var samarbejde med genbrugsstationens personalet, samt samtaler med forbipasserende og beboere.

Der er ikke noget vedligeholdelsesbudget til haven, men beboere kommer med planter, løg og havenisser fra altankasserne. I ét år efter kom jeg forbi en gang om måneden og plantede, vande og luede. Områdets børn har nu overtaget vandingen.

Parkanlæg/udendørsmøbellandskab lavet i samarbejde med tegnestuen Platant.

IMG_20160630_135203

_MG_5716

IMG_20170717_123020

IMG_20160421_133125

 

[ public works, works ] , , , |