KLIPPE TIL LANGENÆS

Langenæsparken, Århus, 2017 

Klippe til Langenæs!

Langenæsparken er en stor park i et socialt boligbyggeri, der huser 7000 mennesker, børneinstitutioner og ældreboliger. Parken bestod længe kun af en græsplæne og en fodboldbane og ved planlægningen af parken blev der sagt: ”Intet er overladt tilfældighederne”. Aarhus kommune ønskede i 2017 et byrums-projekt, der kunne binde parken sammen med en ny legeplads og Læsøgade indskoling.

Mellem det naturlige og det kunstige
Klippe til Langenæs! er to kunstige klipper på hhv. 16 x 5 m og 1,5 x 1,5 m. De består af indfarvet beton og er lavet af indstøbte sten og byggeaffald fra området. Klipperne har ujævne overflader og fremstår i næsten naturtro farver, så man bliver i tvivl om, de er naturlige eller kunstige. Man kan se aftryk af skosåler og hænder. Beton er samme materiale som de omgivende huse er bygget af, og klipperne spejler omgivelserne og er hverken mere eller mindre kunstige end husene.

Klipperne er på en gang plateauer, aflange platforme, man kan bevæge sig henover, sidde og lege på, og på samme tid store magiske klippesten, der bare ligger der. Funktionen er ikke helt tydelig. Klipperne er placeret midt mellem institutionerne og parken, og de er store nok til, at man kan være flere på og omkring dem samtidig, hvilket gør det til et oplagt mødestedKlipperne blev støbt på stedet. De blev bygget op over længere tid og fik sin endelige form undervejs. Det var en vigtig del af arbejdet, at værket voksede frem over tid, at de folk kunne følge med i processen.

.

Samarbejdspartnere: Aarhus Kommune, Læsøgade indskoling, Langenæsstien Dagtilbud, MakeMake Materialer: Beton (MakeMake) og byggematerialer fra sitet