Udsmykning til Nyt Hospital Bispebjerg

Et omfattende kunstværk skal byde patienter og gæster velkommen til Nyt Hospital Bispebjerg. Kunstneren Camilla Nørgård har  vundet den store opgave med et værk, der både inddrager arkitekturen, historien, naturen og medarbejderne på hospitalet.

BispebjergArkitekturmodel2 (2)

Man kan følge dele af processen på #bispeorganisme

www.bispebjerghospital.dk/nythospital

 

Kunst der gør en forskel
Kunstneren Camilla Nørgård har med sit bygningsintegrerede kunstværk vundet konkurrencen om at udsmykke ankomstområdet i Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg.”Jeg har fået en sjælden mulighed for at arbejde med noget så vigtigt som et hospitalsbyggeri, og ovenikøbet på et sted med en betydningsfuld historie. Det er en fantastisk chance for at skabe noget, der giver mening for dem, der skal bruge det hver dag,” siger Camilla Nørgård begejstret. Også fra hospitalets side er der stor glæde over resultatet af kunstkonkurrencen. Projektleder Hilde Schroll Jespersen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg fortæller: ”Vi ved fra forskningen, at kunst kan gøre en positiv forskel for folk, der er indlagt. Med dette værk tilføjer vi stedet en ekstra dimension og giver brugerne af hospitalet en følelse af, at det menneskelige er i fokus.”

Samarbejde med arkitekter

Kunstneren skal arbejde tæt sammen med arkitekterne, der udformer Akuthuset. Mikkel Beedholm er partner og arkitekt hos KHR Arkitekter og var med til at vælge Camilla Nørgårds værk som vinder af konkurrencen. Han ser fine muligheder i et samarbejde mellem kunsten og arkitekturen: ”Det er rigtig spændende, at Camilla var valgt at bruge arkitekturen så direkte i sin kunst. Som arkitekter ser vi det som en cadeau til vores fag, at hun på den måde spejler vores tegninger og indbygger bygningens DNA som en del af værket. Samtidig er værket et smukt vidnesbyrd om historien på stedet. Vi glæder os meget til at samarbejde med hende om realiseringen.”

 Værksted på hospitalet
Det kommende værk er stadig på et meget tidligt skitseplan, og som en del af realiseringen vil Camilla Nørgård indrette et værksted på hospitalet for at indsamle materialer og inspiration til værket. Værkstedet vil fungere som et kunstlaboratorium, der undersøger stedets muligheder. ”Der er stor forskel på at sidde på et kontor inde i byen og på at være fysisk til stede, der hvor værket skal etableres. Jeg havde for eksempel en idé om at bruge de træer, der skulle fældes i forbindelse med byggeriet og mødte tilfældigt en byggepladsleder på hospitalsområdet. Han sagde, at de allerede havde fældet og gemt træer, som jeg var velkommen til at bruge. Det var jo et heldigt sammentræf,” siger Camilla Nørgård, der også glæder sig til at møde hospitalets medarbejdere og til at inddrage de mennesker, der bruger hospitalet hver dag.

Fakta:
Kunstneren Camilla Nørgård har vundet konkurrencen om at udforme et stort, bygningsintegreret kunstværk til ankomstområdet i Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg.

  • Kunstværket med arbejdstitlen ”Bispeorganisme II” består af et gulvmønster, et gelænder og vægfragmenter, som er indsamlet og udformet i et værksted på hospitalsområdet.
  • Kunstkonkurrencen blev udskrevet i foråret 2015, hvor ti kunstnere blev inviteret.
  • Camilla Nørgård er en anerkendt dansk kunstner, der arbejder med billedkunst på tværs af faglige discipliner, materialer og medier.
  • Værket skal realiseres løbende, mens Akuthuset bliver bygget, og skal stå færdigt ved indvielsen i 2023.
[ news ] |

Comments are closed.