Vægtilvæg

Jørgen-Carlo-Larsen-og-Claus-Egemose

Vægtilvæg (2006)
Amagerfælledvej. Kuratorer: Torgny Wilcke og Camilla Nørgård.
Deltagere: Karin Lind, Torgny Wilcke, Nis Rømer, Camilla Nørgård, Jørgen Carlo Larsen, Claus Egemose, Hans Erik Madsen, Lise Nørholm, Veo Friis Jespersen, Tumi Magnussen, Jesper Fabricius.

Camilla-Nørgård

Camilla Nørgård: Rød/gul administration

Caroline-Kragh

Caroline Kragh

Hans-E-Madsen

Hans E. Madsen

Jesper-Fabricius-og-Tumi-Magnusson

Jesper Fabricius og Tumi Magnusson

Jesper-Fabricius

Jesper Fabricius

Julie-Boserup

Julie Boserup

Jørgen-Carlo-Larsen-og-Claus-Egemose

Jørgen Carlo Larsen og Claus Egemose

Jørgen-Carlo-Larsen-og-NOW-architects

Jørgen Carlo Larsen og NOW architects

Karin-Lorentzen

Karin Lorentzen

Lise-Nørholm

Lise Nørholm

Nis-Rømer-Poulsen

Nis Rømer Poulsen

Torgny-Wilcke_

Torgny-Wilcke4

Torgny Wilcke

Torgny-Wilcke-+-Camilla-Nørgård

Torgny Wilcke og Camilla Nørgård

Torgny-Wilcke  Tumi-Magnusson

Tumi Magnusson

Veo-Friis-Jespersen-og-Ida-Ferdinand

Veo Friis Jespersen og Ida Ferdinand

Lokalerne er beliggende lige over for KUA, så at sige på grænsen til det nye Amager og hele Ørestaden. Bygningerne er næsten det sidste af det gamle Amager-bybillede med en blanding af småindustri og boliger, og der er stadig aktivitet på området med mekanikerværksteder og lign. Bygningerne er tidligere brugt af postvæsenet til garager, værksteder og materialeopbevaring m.m. Det er et faktum, at med Øresundsstaden og nybygningen af Amager er huspriserne steget, og alle de gamle erhvervslokaler er snart ikke længere eksisterende – og det gør det sværere og sværere at finde steder som disse at udstille i. Bygningen skal rives ned – og det vil ske så snart udstillingen er færdig. Bygningerne kan derfor også bruges helt frit uden bekymring om genetablering efter endt projekt. Det er en chance til meget konkret og direkte at bruge selve huset som materiale. Rummene er sine steder nærmest uegnede at udstille i – man kan på ingen måde medbringe noget, som kan udstilles her på neutral baggrund. Udstillingen er et engangsforetagende, og der vil ikke blive gjort noget for at sætte lokalerne i stand – de vil fremstå som de er – brugte, præget af tidligere funktioner som garage, værksted, kontor, lager osv. Der er en tradition for at kunstnere selv finder lokaler og stabler udstillinger på benene – ofte i gamle moderniseringsmodne bygninger – og ofte over længere tid. Man kan godt sige, at vi nærmest lidt nostalgisk tager denne tradition på os, vel vidende at der ikke længere er mange steder, det kan lade sig gøre, og at de fleste kunstnerdrevne steder med tiden, for at overleve, må profilere sig på den ene eller anden måde. Udstillingen vil have karakter af, at vi inviterer folk til at komme og arbejde på, med og mod stedet i op til 14 dage før udstillingsåbning. Udgangspunktet er at der ikke medbringes værker – de skal laves på stedet. Vægtilvæg er maleri, skulptur, installation m.m som konceptuelt og formelt vil understrege bygningens sidste dage, hylde de forladte industribygningers betydning som fri rum og åndehul i en planlagt storby og lade hånt om den hvide kube.

[ projects ] |

Comments are closed.